Vår historia

Vena var från början en dröm i en hästflickas huvud, en plats där det fanns vackra hästar i en vacker miljö, en plats där det fanns glädje och solsken. Men när familjen älskar hav och båtar var drömmen långt ifrån verklighet.


När  sedan Claes och Jessica levt tillsammans i några år, utbildningar var avklarade och fasta jobb var ett faktum började det funderas på ett annat boende än den centrala Göteborgslägenheten som nu var hemvist.
En kravspecifikation där område, avstånd till Göteborg, närhet till landsväg förutom markbehovet togs fram. Gårdar besöktes och avfärdades under ett par år men sedan dök Vena upp på listan hos Allmänna Arvsfonden. Efter en mycket spännande budgivning skrevs kontraktet på och tillträdesdatumen sattes till första augusti 2002.

Resan från den fallfärdiga gården till dagens hästanläggning har varit lång,  mödosam och hade aldrig gått om inte familj och vänner hade varit så hjälpsamma. Claes pappa Bertil lade tre hela arbetsår på gården under den inledande byggtiden.

Idag står det en modern hästanläggning på platsen där syskonen Helge och Britta Hermansson levde i sin släktgård, på samma sätt som deras föräldrar en gång levde sina liv. Gården som en gång delades för att under mitten av nittonhundratalet åter slås ihop hade varit i familjen Hermanssons ägo i många, många generationer. Bland de ting som fanns kvar på gården efter det att lösöret auktionerats ut fanns bland annat ritningar som var gjorda i början av artonhundratalet, ritningar som vittnade om en önskan om  modernare djurhållning och byggnader som gladde ögat. Förhoppningen att den person som skapade de gamla ritningarna hade uppskattat gården i dess nuvarande skepnad och hade varit lika stolt över den som vi som skapat den är.


 

© Copyright 2002  Vena Dressyrcenter och Vena Dressage AB

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle