top of page

Om Vena

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6c37.jpg

Foto: Pernilla Hägg

Vena -ett livsverk i halvtid, för att citera en känd svensk ryttarprofil.

Vena är bynamnet där vår gård ligger. Strax norr om Göteborg ligger Kungälv, där Vena finns på vägen ut till Bohusläns pärla, Marstrand. 

Våra verksamhetsområden

Avel

Vår avel har genom åren rönt fin framgång.

Hästarna med Venaprefixet har otaliga gånger vunnit de regionala förvisningarna, treårstester och kvalitetstävlan. Föl har sålts för rekordsummor på SWB Elitfölauktion, vunnit Riksföl och exporterats till andra länder. Våra unghästar har många gånger gått som finalister på Breeders Trophy och Rikssto.

Utbildning

Här produceras hästar och ryttare från LC till Grand Prix. Även om det är hårt arbete och stor uthållighet som krävs är glädje, respekt och allas lika värde något som vi håller hårt på. Så länge var ryttare följer dessa ledord blir man hos oss behandlad därefter, hur långt man kommit på sin utbildningsväg är inte det som avgör.

Ridskola

Vår ridskola är unik, här finns både Grand Prixhästen och tränaren, men också de nyckelfaktorer som behövs på vägen. Du bidrar med träningsviljan, uthålligheten, glädjen och önskan om utveckling.

Inackordering

Här kan du stå uppstallad med allt från fullservice till kollektivlösning. Alla önskvärda faciliteter finns, så som solarie, skrittmaskin, inne- och utebana, ording, uppvärmda sadelkamrar, tvättmaskiner och inte minst fantastiska anlagda ridvägar i det närliggande naturreservatet.

Vena Equestrian

Är vårt andra bolag som säljer utrustning av toppkvalitet, så som Childericsadlar.

bottom of page