top of page
IMG_9613.JPG

Zinfandel Vena**

a-premierad

*2008

Belissimo M - Galliano - FavoritLänk till blup.se för härstamning m.m.Zinfandel Vena** A-premierad och diplomsto, är efter fantastiska Belissimo M som hösten 2019 blev årets hannoveranerhingst!

Zinfandel är selektionssto och har tilldelats 2-stjärnig prestationsklass och tog sitt gångartsdiplom på 798897=48p med avdrag på typen för sin lilla storlek. Ingen av Zinfandels syskon eller dess avkommor har blivit lika små som henne, ej heller hennes avkommor som alla mäter över 170cm. 

Zinfandel är syster till Venahästarna Xanadoo och Yeremiah.

 

Zinfandel har lämnat oss fem fantastiska avkommor:

Knighthawk Vena *2019 är helbror med Joslin, Knighthawk vann Riksföl 2019!

Joslin Vena *2018 är efter bruksprovsvinnaren Total Hope som är efter legendaren Totilas och undan Isabell Werths Weihegold som vann EM 2017. 

Hurricane Vena** *2016 e:Everdale är fantastiskt vacker, svart med fyra vita ben. Hon rör sig suveränt med moderns rörlighet och faderns aktiva bakben.

På bruksprovet 2020 fick Hurricane stipendie som det högst bedömda dräktiga stoet.

Hurricane gick som Sveriges högst bedömda sto på treårstesten 2019, mend fantastiska 51,5 poäng. Hon visades senare som finalist i Breeders Trophy och Rikssto.

Faraday Vena *2014, också efter Floricello, såldes på elitfölauktionen samma år för 170000SEK ex.moms och exporterades till Danmark och Stutteri Priess, idag bor han i USA. Film från elitföl https://youtu.be/2KNAkq_O4t4

Diorissima Vena *2012, efter Floricello, har trestjärnig prestationsklass, blev bedömd med höga 52 poäng som föl och blev senare 3:a på Riksföl. På treårstestet gick hon på 51 poäng och fick 10 - 9.5 på ridprovet och var därmed högst bedömd i Åstorp det året och en av de högst bedömda i landet, skickligt visad av Sterntorp Dressage. Hon såldes kort efter treårstestet.


 

Zinfandels mor No Doubt, som är Elitpremierad är också är diplomsto och selektionssto och har lämnat 5 avkommor. Två av dem är klass I-ston, en är klass I-vallack, och Xanadoo Vena (e. Topaasch) som har tilldelats diplom, är selektionssto och har deltagit både i Riksstoutställningen och i 3-årschampionatet och nu har placeringar i Int I. Xanadoo är ett 3-stjärnigt prestationssto. Mormors mor, Filippa, har lämnat en avkomma, Hat Trick, som varit i final i Breeders Trophy och senare placerat sig i Msv hoppning.

Arrow Down
bottom of page